Страници

Архив

неделя, 5 ноември 2017 г.

Движеща се тропическa приказка в новия часоник Jaquet Droz


www.clairebg.com

Луксозната марка часовници Jaquet Droz представи новия си модел Tropical Bird Repeater, вдъхновен от тропическите пейзажи. Представляващ изкуство празнуващо красотата на природата, той е част от дългата история на бранда, почитаща страстта към природата и животните. Известни със своята изключителност в използването на автоматични или движещи механични устройства превръщащи отделни сцени в реалност, Jaquet Droz успяха да впечатлят отново изисканите колекционери.
Още през 1759 г. основателят Pierre Jaquet Droz представя механичен часовник на крал Фердинанд VI на Испания, в който овчар свири на флейта придрижен от куче, охраняващо кошница с ябълки. Когато механичното куче започнало да лае с такъв естествен звук, собственото куче на краля започнало да лае в отговор и повечето от придворните избягали от стаята, страхувайки се от магьосничество. Кралят бил впечатлен и купил часовника, а той все още може да се види в Кралският дворец на Испания.
Днес новият тропически часовник продължава практиката с невероятна анимация, надвишаваща 12 секунди, развиваща се в 4 сценария. Приказката от циферблата оживява: крилата  на нежната птица колибри се удрят до 40 пъти в секунда, вдясно пауна с интензивно сини пера добавя реализъм отваряйки и затваря опашката си, докато един тукан излиза от палмовите листа, за да си отвори клюна. Танцуващият полет на три елегантни водни кончета, добавя магия през деня, а през нощта засиява в тъмното от малките кристали с покритие SuperLuminova®. 
Великолепният часовник, комбинация между артистичност и майсторството на ръчната изработка е ограничен само до 8 броя в световен мащаб.









Няма коментари:

Публикуване на коментар