Страници

Архив

понеделник, 18 септември 2017 г.

Плаващата Венеция в Дубай

www.clairebg.com

Компанията за недвижими имоти Kleindienst Group стартира нов грандиозен проект в Дубай - The Floating Venice /Плаващата Венеция/. Строителството на съвършената съвременна интерпретация на Венеция трябва да бъде завършено до края на 2020 г. Луксозният ризорт е вдъхновен от италианския дизайн и включва издигащи се куполи, които наподобяват структурите на базиликата Сан Марко, както и гондоли, 12 плаващи плажове и места за настаняване до 3000 души дневно. 



Посетителите ще намерят 414 каюти, няколко бутикови магазина, дузина ресторанти и барове, три от които ще бъдат подводни, първият подводен спа център в света, басейни с прозрачно дъно, което ще дава възможност за още един шанс за любуване на впечатляващите 400 000 квадратни метра коралов риф.
В съответствие с венецианската традиция, посетителите ще могат да участват и в някои от популярните фестивали на Венеция  - прочутият Карнавал на маските, международното Биенале за съвременни изкуства и историческата Регата.




Комплексът ще бъде разположен до Световните острови, на около 4 км от брега на Дубай и технически е класифициран, като лодка. Гостите ще пристигат с хидроплан, хеликоптер или лодка до главния площад Сан Марко, от където ще могат да се придвижат до подводното лоби.

Плаващата Венеция ще бъде първата петзвездна плаваща дестинация в света, целяща да донесе очарованието, спокойствието и културата на Венеция до спокойните брегове на Дубай.







Няма коментари:

Публикуване на коментар