www.clairebg.com Еквадорската компания To'ak променя начина, по който светът възприема тъмния шоколад. Тя представя еволюиращия вкус на шоколада, чрез луксозна лимитирана винтидж серия. Неоткритият процес на стареене на шоколада, който е подобен на отлежаването на виното и уискито е силно застъпено в представянето на продукта. Черният шоколад, както и виното е богат на танини и други полифеноли, претърпяващи с времето химични промени, които до голяма степен са определящи за вкуса. Именно за това To'ak разкрива вкуса на зреенето на шоколада с винтидж продукт отлежал 18 месеца в 50-годишни френски дъбови бурета. Шоколадовото издание съдържа само 2 съставки: органична тръстикова захар и висококачествено какао, добито от столетни какаови дървета с генетично фин аромат от долината Пиедра де Плата в Еквадор. Всяко шоколадово блокче е 50 гр и е представено в ръчно изработена и гравирана дървена кутия. Опаковката е допълненс с чифт дегустационни прибори и малка книжка от 116 страници, разкриваща науката зад зреенето на тъмния шоколад. Произведени са само 200 шоколада на цена $345. #To'ak #шоколад#отлежалшоколад#claire#clairebg#clairebulgaria |
Архив
неделя, 26 февруари 2017 г.
Най-скъпият отлежал винтидж шоколад
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар