Страници

Архив

неделя, 5 февруари 2017 г.

Легендарни часовници за "Годината на петела"


 
Според китайския календар на 28 януари 
навлезе "Годината на петела"Петелът е един от най-точни времеизмервачите в животинското царство, което го прави перфектния от китайски зодиак за изобразяване върху часовници. Едни от най-добрите часовникарски компании бяха предизвикани да създадат специални издания часовници с колоритни негови изображения.


Часовникарският гигант Vacheron Constantin създава модел с 18K розово злато, водоустойчив до 30 метра под вода. Циферблатът разполага с източни мотиви на цветя, направени в стила на китайското рязане на хартия, които акцентират върху златния петел в средата. Цветовете са гравирани директно върху метала и са направени да изглеждат триизмерни, благодарение на различните релефи.




 Майсторското творение на #Chopard привлече погледите с изкусната японска техниката на лакиране #Urushi, използвана върху интерпретацията на картината на циферблата. Тази техника изисква време и търпение и се използва за създаване на изключително тънки слоеве, чрез материал добиван от японско дърво. Моделът е направен в Япония от майстори на фирмата Yamada Heiando - официаления доставчик на японското императорско семейство.

#Piaget представи своя диамантен модел отбелязващ навлизането в "Годината на петела". Бялият перлен фон на циферблата с цветове в сиво и черно, контрастират с яркия червен гребен на очертания с фини златни линии петел. 78 диаманта с  0,7 карата блестящо очертават часовника в комбинация на черна каишка от крокодилска кожа.


  Ulysse Nardin представи серия от 88 броя емайлирани часовници в 18-каратово розово злато. Циферблатът на лимитирания часовник е изработен с помощта на техниката champlevé - рядък вид изкуство включващо дърворезба с длето директно върху оригиналната повърхност на изработка. След като се направят издълбани ямки се пълнят с емайл, след което се заглаждат и полират в красиви мотиви.



#claire #clairebulgaria #clairebg #подаръци #бижута #бали #перли #амулет #чаши #коприна #тефтери #бизнес#ръчно #дизайнерски #кутии #камъни#bijuta#podaraci#bali#amulet#tefter#chasha#аксесоари#чинии#колие#обеци#гривна#бижу#рамки#часовник#


Няма коментари:

Публикуване на коментар