Страници

Архив

понеделник, 4 декември 2017 г.

Как изглежда действителността от картините на Ван Гог днес


Винсент Ван Гог е един от най-великите художници в историята на европейското изкуство. Той е роден на 30 март 1853 г. в Холандия и е прекарал живота си в много европейски градове. Най-творческият и плодотворен период, като художник обаче е бил, когато живеел в провансалския град Арл в Южна Франция.

Представяме Ви 5 негови картини от 1888 г. отразяващи сцени от реалния живот в малкото френско градче Арл:
"Звездно небе над Рона" е една от най-известните картини на Ван Гог. Той изобразява брега на река Рона в Арл под блестящо нощно небе.



"Спалнята" е част от четирите стаи, които Ван Гог обитава в "жълтата къща" в Арл. Самият той подготвя стаята за рисуване с прости мебели и със собствените си произведения на стената.



"Мостът Ланглоа" e бил рисуван няколко пъти от Ван Гог. Оригиналният мост e разрушен през 1926 г. и е реконструиран малко по-близо до центъра на Арл, отколкото оригинала.


"Жълтата къща" - времето, когато на Ван Гог живее в къщата е най-креативния период в живота на художника. За съжаление къщата е била тежко бомбардирана по време на Втората световна война и по-късно била разрушена.


"Кафе тераса през през нощта" е друга забележителна картина на малкото френско градче Арл през нощта. Кафенето вдъхновило Ван Гог се намира на Place du Forum и е било ремонтирано в началото на 90-те, за да изглежда точно както на картината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар